Gehaktbrood uit de oven

Gehaktbrood uit de oven

"Lekker gehaktbrood. Ook heel geschikt voor bij de paasbrunch."

Ingrediënten

450 g broodmix
500 g rundergehakt
1 stuks rode paprika
1 stuks ui
1 stuks knoflookteentje
1 g ketjap
1 stuks paneermeel
2 stuks eieren
1 g kerriepoeder
1 g paprikapoeder
gehaktbrood-2
4.0/5
Deel met je vrienden
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Toon van Daal

Zo maak je het

1
Maak het deeg volgens de beschrijving op het pak broodmix. (je kunt natuurlijk ook het deeg maken volgens eigen recept) Hou een beetje van de droge mix apart om het brood te bestuiven.
2
Snij de paprika in kleine blokjes en snipper de ui. Plet het teentje knoflook en snij het in kleine stukjes.
3
Doe het gehakt in een kom die groot genoeg is. Meng het gehakt met de eieren, paprika, ui en knoflook en voeg de ketjap, peper, zout en kruiden toe naar eigen smaak. Hou een beetje van het ei apart om het brood te kunnen bestrijken.
4
Verwarm de oven alvast voor op 210 graden. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap. Leg deze in de lengte voor je en leg in het midden het gehaktmengsel. Zorg dat er rondom het gehakt voldoende brood vrij is wat gebruikt kan worden om het brood "dicht te klappen".
5
Maak om de paar centimeter een inkeping in het "blootliggende" brood, van het gehakt naar buiten zodat je een soort zon figuur krijgt.
6
Met deze vlechten kun je het brood dicht maken. Bijvoorbeeld zoals op deze foto. Bestrijk het brood met het losgeklopte ei. Bestuif het brood met wat broodmix of bloem.
7
Leg het brood nu op bakpapier op een bakplaat en schuif deze net onder het midden in de oven. Bak het brood in 45-50 minuten gaar. Eet smakelijk!

Ga jij dit recept van HemelsRecept.nl ook maken? Leuk! We vinden het leuk als je laat weten hoe het geworden is.
Tag @hemelsrecept op Instagram.

Beoordelingen
{{ reviewsTotal }} Beoordeling
{{ reviewsTotal }} Beoordelingen
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}