Paasbroodjes met ei

Paasbroodjes met ei

"Lekkere broodjes met een likje roomboter"

Ingrediënten

500 g Speltbloem
270 ml Halfvolle Melk
6 stuks Witte eieren
2 stuks eieren
50 g boter
7 g Gist
10 g Zout
2 g Sesamzaad
20 ml Azijn
1 stuks Eetbare kleurstoffen
20210315_103421
0.0/5
Macronutriënten
Deel met je vrienden
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Bramchef

Zo maak je het

1
Verwarm de melk in een steelpannetje en zorg ervoor dat deze niet aan de kook raakt. Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe zodat deze smelt. Wacht dan tot het mengsel lauw is
2
Meng eerst de bloem en het zout onder elkaar. Vervolgens kan de gist worden toegevoegd. Doe dit niet tegelijk anders "wint" het zout en wordt de werking van het gist vertraagd. Het mengen kun je met de hand doen of een keukenmachine
3
Voeg 1 ei en het melk/boter mengsel toe aan de schaal met bloem. Meng of kneed het geheel tot een mooi luchtig deeg. Bij het kneden kan dit ongeveer 15 a 20 minuten zijn. Laat het deeg nu rijzen in een ingevette kom. Dek deze af met een natte theedoek.
4
Kook ondertussen de 6 eieren gaar. Zodra de eieren klaar zijn kunnen de eieren in schaaltjes met water, azijn en kleurstof naar keuzen. Het azijn is nodig om de kleurstoffen beter te laten hechten. Laat deze 10 minuten weken. Daarna kunnen ze te drogen worden gelegd.
5
Haal het deeg uit de kom en verdeel het in 12 gelijke stukken. Rol alle stukken uit tot lange strengen van 20/30 cm. Plak eerste de 2 strengen boven aan elkaar en maak een vlecht. Vervolgens maak je van de vlecht een cirkel en druk de uiteindes aan elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg de cirkels hierop. De alles nogmaals met een natte theedoek en laat het weer een uur rijzen.
6
Verwarm de over voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven). Klopt een ei los in een kommetje en bestrijk alle broodjes met het eigeel. Doe de eitjes in het broodje. Strooi het sesamzaad over de broodjes.
7
Bak de broodjes in 20 a 25 minuten af in de oven. Haal ze uit de oven als ze mooi bruin zijn. Zet ze vlug op tafel en vergeet niet een likje roomboter erop te smeren nu ze nog warm zijn. Dan smelt de boter nog zo lekker. Bon appetit!

Ga jij dit recept van HemelsRecept.nl ook maken? Leuk! We vinden het leuk als je laat weten hoe het geworden is.
Tag @hemelsrecept op Instagram.

Beoordelingen
{{ reviewsTotal }} Beoordeling
{{ reviewsTotal }} Beoordelingen
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}